Klára Tůmová

Fénix a kočky

24. 04. 2017 16:59:26
Haló, haló, haló, proč je koček málo? Těch opuštěných bohužel málo není, a tak dobří lidé pořádají čas od času výstavy, kde kočičky hledají nové lidi. V případě, že si kočka s člověkem padnou do oka, se štěstí usmívá na oba.

Obvyklý kočkoreportér Honza Pražák se výstavy tentokrát nezúčastnil, a tak mě požádal o zastoupení. Na to, jak akci představil, se můžete podívat tady.

"Nemůžeš si koupit štěstí... Ale můžeš adoptovat kočku. A to je skoro totéž..."

Tak znělo motto umisťovací výstavy koček pořádané sdružením pro ochranu zvířat OS Podbrdsko. Dále byly k vidění i adopci kočičky ze spolku Chlupáči v nouzi, spolku Srdeční záležitosti, Sdružení pro ochranu zvířat v krajní nouzi a z Azylu Tylda. Výstava se konala o uplynulém víkendu na vcelku nenápadně umístěné Veterinární klinice Fénix v Praze. Nový domov našlo 32 kočiček.

Kočičky čekaly na své lidi ve dvou oddělených místnostech.

Kromě návštěvy kočiček a možnosti si některou odnést domů bylo možné využít služby veterinární poradny, občerstvit se, nakoupit v charitativním krámku...

Měla jsem za to, že Nuria je jméno pro holku. "Něžně přítulný a mazlivý" mourek mě však vyvedl z omylu. Od nového personálu potřebuje trpělivost, ze začátku je bojácný a opatrný. Hodí se do bytu, klidně i k dalším kočičkám. Svoje velké oči mi moc ukázat nechtěl.

Desetiměsíční Bodie původem z Krušovic má rád společnost lidí i kočiček.

Skoro bílá, avšak přece jen tříbarevná dáma Soňa potřebuje ujištění, že je milována. Vyžaduje kontakt, hodí se do rodiny, která ji zahrne pozorností, nebo k dalším kočičkám. Mezi nimi se hlavně zpočátku moc neprosazuje, je opatrná.

Dominantní Pavlina chce být chlupatým jedináčkem. Může žít v bytě i v domečku.

Pětiletého Gandalfa našli v Lánech vyhublého a se zánětem v ouškách. Ten byl již vyléčen, kocourkovi ale slzí očička kvůli syndromu suchého oka. Je zvyklý v bytě, ale zajímá se i o venkovní svět.

Upovídaná Káčula zůstala sama poté, co její dvounohá souputnice opustila tento svět. Byla půl roku sama v bytě, kde ji krmila sousedka. Až pak se dědicové rozhodli její situaci řešit. Potrvá jí, než si zvykne v novém bytě, ale je hodná a přítulná. Nikdy nebyla venku.

Sirotkem je i černobílý Milošek, který má navíc po úraze sešroubovanou nožičku a přišel o ocásek. Může být tedy jen v bytě, sám nebo s jedním hodným kočičím kamarádem/kamarádkou.

"Poloplachý" bílomourek Jim se k ukazování "unikátního obočí" moc nehrnul. Až se osmělí v novém domově, bude z něj prý úžasný mazel.

Zdrženlivá Aninka se ráda hladí, ale pořád si hlídá únikovou cestu na bezpečné místo, aby se mohla schovat před nebezpečím.

Zdravá šestiletá klidná a přítulná Missy, vhodná do bytu.

Nakonec stejně nejvíc potěší tahle cedulka.

Dostala ji maličká Irenka, která v době focení už jen čekala na nové služebné, kteří jeli domů pro přepravku...

...nebo třeba mazlivý a přátelský Archibald nalezený u Poděbrad. Asi byl milovaným kocourkem, který se ztratil nebo se ho lidé vzdali. Tak snad našel "veselou rodinu" s kočičími kamarády nebo i dětmi.

A trocha catspottingu na závěr.

/23.4.

Autor: Klára Tůmová | karma: 21.00 | přečteno: 396 ×
Poslední články autora